7 september 2024
14:30

Luleå SK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Luleå SK

På Skolvallen vinner Ohtana/Pajala en tät match mot Luleå SK med 3-1 (2-0). LSK har inledningsvis ett litet spelövertag och har också ett skott som seglar i ribban och ut. I den 16.e minuten snurrar Markus Prami på vänsterkanten, kommer med ett fint inlägg som Lenni Ravelin når och styr in ledningsmålet 1-0. Efter målet jämnar spelet ut sig innan nästa läge kommer då Danne Mäki får igenom ett skott som går mitt på målvakten. LSK avslutar i slutet med två bra skott som går tätt utanför. På stopptid får Lenni Ravelin bollen på offensiv planhalva och hittar en löpande Markus Prami som säkert sätter bollen i nät till pausresultatet 2-0, i en ganska jämn tillställning där OPFF visat effektivitet.

Andra halvlek försöker LSK skapa mer tryck mot OP-målet och har också flera bra chanser där Bosse gör riktigt vassa räddningar. I den 65:e minuten är LSK riktigt nära när inbytte Abdirabi Gure slår en frispark över muren men turligt för oss går skottet i stolpen. Istället kommer OP i en kontring där Lenni Ravelin frispelar Oscar Sohlberg som snyggt prickar in 3-0. LSK reducerar i den 68:e minuten på straff efter att Johannes Pääjärvi fällt LSK:s Joseph Ifeanyi, som själv sätter bollen i nät. Matchen blir allt mer irriterad och domaren får ta fram det gula kortet några gånger och till slut åker LSK på ett rött kort. Danne Mäki har sedan tre bra lägen men bollen smiter över eller vid sidan av målet. LSK avslutar starkt där Bosse tvingas till två kanonräddningar för att bärga hem segern. Efter dryga 95 minuter ljuder slutsignalen och OPFF tar sin andra raka hemmaseger. Sett över alla 95 minuter har LSK ett litet övertag spelmässigt men OPFF har idag ett vasst anfallsspel och vinsten är trots allt rättvis. I ett hårt kämpande OPFF går plussen till Bosse i målet som gjorde några superräddningar. I backlinjen plussar vi för Johannes Pääjärvi även om straffen kändes lite onödig. På mittfältet går plussen till Markus Prami och Nisse Kenttä och offensivt till Danne Mäki och`till `man of the match` LENNI RAVELIN. Bra inhopp av Oscar Sohlberg vars 3-0 avgjorde matchen. I LSK går plussen till försvararen Ahmad Matin, mittfältaren Edwin Hamstig samt offensivt till Joseph Ifeanyi och Abdirabi Gure. Domaren Adam Backlund gör en klart godkänd match, där spelarnas brist på disciplin skapade en irriterad stämning på planen med orena tacklingar som följd.

OPFF - Luleå SK Hörnor: 1-9, Avslut på mål: 5-6, Gula kort: 2-1, Röda kort: 0-1

Laget: Bosse - Liam, Johannes Pää, Petteri, (ut 55) Melvin - John (ut 55), Anders, Nisse, Markus P (ut 60) - Danne M (ut 82), Lenni (ut 82)
Ers: Jocke J (In 55), Dennis (in 55), Oscar (in 60), Johan S ( in 82, David (in 82)